Serviceboende Sjölunda Äng

Vårt serviceboende hittar du i Sjölunda i Lidköping med närhet till stadens möjligheter. Här får du stöd i din vardag och kan umgås med andra som bor hos oss. Vi hjälper dig att utvecklas och pröva på nya saker.

Serviceboende, telefon 0510-77 66 66
Enhetschef, telefon 0510-77 01 52

Boendemiljö

Vårt serviceboende ligger i Sjölunda, 8 km från Lidköping centrum. Huset byggdes 2020 och är byggt i två plan. På serviceboende Sjölunda Äng finns åtta lägenheter samt två satellitlägenheter. Vi vänder oss till dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning. Vi finns här för att stödja dig i din vardag. Hos oss finns även ett gemensamt utrymme där vi hittar på aktiviteter kvällstid.

Våra lägenheter

I servicebostaden finns det två tvåor och sex ettor med kök. Till varje lägenhet finns en egen uteplats/balkong och trädgård.

Vad vi erbjuder dig

  • Stöd i praktiska vardagssituationer
  • Stöd i samspelet med vänner, arbetskamrater och anhöriga
  • Stöd vid personliga frågor och funderingar eller i svåra situationer
  • Stöd att skapa ett eget hem och ökad självständighet
  • Stöd till fritidsaktiviteter utifrån dina intressen
  • Stöd med kontakter ute i samhället

Vårt arbetssätt

Vi ser till dig som individ och ger dig personlig omvårdnad. Tillsammans med dig sätter vi upp mål så att du kan utvecklas och prova på nya saker. Du tar eget ansvar och får samtidigt stöd av oss. Vi har ett nära samarbete med dagligverksamhet, LSS-sköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och handläggare för att tillgodose dina behov.

Vi som arbetar här

I vår arbetsgrupp har vi en stödpedagog och åtta stödassistenter som gått Omvårdnadsprogrammet, Fritidsledarlinjen eller Barn- och fritidsprogrammet. Flertalet av oss har bred och lång erfarenhet. Kunskapen håller vi levande genom fortbildning, studiedagar och seminarier kring aktuella frågor.

Arbetstiderna försöker vi anpassa på bästa sätt efter de boendes behov. Vi finns på plats hela dygnet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se