Arbetsmarknadsenheten

Vi finns till för de som befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden, är arbetssökande och/eller ny i Sverige och i behov av att utveckla svenska språket.

V¨åra coacher kartlägger situationen, upprättar en individuell handlingsplan och erbjuder stöd utifrån de egna behoven och förutsättningarna. Inriktningen är att gå mot arbete eller studier och vi jobbar utefter empowermentpedagogiken 7Tjugo. Tillgänglighet och samverkan är viktiga värden i vår verksamhet och alla coacher jobbar utefter samma process.

process

Vi utför en mängd olika jobb åt företag och organisationer i Lidköping med omnejd. Samtidigt som det hjälper en person ut i arbetslivet så frigör det tid för företag att fokusera på viktigare uppgifter. Givande samverkan helt enkelt!

Vi erbjuder bland annat

Arbetsträning på Skepparegatan

 • Vi gör en flera snickeriarbeten för kommunen, vi har bland annat gjort bänkarna "Ska i prata lite", vårdat stolpar vid Råda Vy och gjort insektshotell runt om i kommunen för att främja biologisk mångfald.
 • Vi hanterar all klädhantering i form av butik, beställning och tryck av märken.
 • Vi monterar soptunnor åt kommunen och lagar träpallar åt Schenker.
 • Vi har också en servicegrupp som utför flyttar och andra serviceuppdrag åt kommun och föreningar.
bänk

Placering hos externa verksamheter

Placering hos externa verksamheter handlar om att skapa arbetsträning och praktikplatser hos arbetsgivare både inom och utom kommunala verksamheter i syfte att stärka deltagaren i deras väg mot arbetsmarknaden samtidigt som det kan ge kompetensförsörjning åt den mottagande arbetsplatsen.

Våra styrkor

 • Bredd - vi tar fram individuella lösningar för individen i deras väg mot arbete eller studier.
 • Kunskap - coacher och handledare på arbetsmarknadsenheten (AME) har erfarenhet och kunskap inom pedagogik och handledning för att hitta individens styrkor.
 • Kvalité - vi arbetar enligt samma metod i alla delar i vår verksamhet och följer individens process genom att arbeta systematiskt.
 • Mångsidighet - medarbetarna kompletterar varandra med olika erfarenhet och kunskap.

För dig som befinner dig utanför arbetsmarknaden i dagsläget finns olika gruppverksamheter

 • Anna-verksamheten (för dig under 29 år) - samtal och stöd i kontakt med myndigheter och andra instanser och ett bollplank som hjälper dig hitta din väg till arbetslivet eller studier. Studiebesök, föreläsningar, omvärldsbevakning och andra gruppaktiviteter tillsammans med andra. Vi utgår från din individuella handlingsplan och har löpande individuella samtal.
 • Stig-verksamheten (för dig över 29 år) - är en gruppverksamhet där du får träffa andra som har en liknande livssituation som du. Målet är att du ska må bättre och se framåt. Vi diskuterar aktuella ämnen, gör studiebesök, utomhusaktiviteter och mycket annat tillsammans. Vi utgår från din individuella handlingsplan och har löpande individuella samtal.
 • EVITA - för dig som behöver extra stöd i det svenska språket med målet att komma framåt på SFI eller nå en språkpraktik. Gruppen leds av två språkstödjare som arbetar enligt olika teman för att utöka språkförråd samt få ytterligare kunskaper i samhällsinformation.
 • Friskvård - Vi erbjuder verksamhet i form av rörelsegrupp, promenadgrupp och FYS-grupp för att stärka såväl det fysiska välbefinnandet som det mentala. Vi tror på att friskvård stärker oss inifrån och ut!

Varmt välkommen till oss!

Vi vill samverka!

Hör av av dig så pratar vi mer om gemensamma vägar fram.

Kontakt

Elin Süttenbach

Titel: Enhetschef

Tel: 0510770748

E-post: Elin.Suttenbach@edu.lidkoping.se

Kontakt

Caroline Lidsund

Titel: Arbetslagsledare

Enhet: Bildning

Tel: 0510-770344

E-post: Caroline.Lidsund@edu.lidkoping.se

Kontakt

Jenny Flink

Titel: Arbetslagsledare

Enhet: Bildning

Tel: 0510771122

E-post: Jenny.Flink@edu.lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: naringsliv@lidkoping.se