Skogsgläntans äldreboende

Skogsgläntan ligger naturskönt beläget i Ågårdsskogen. Centralt läge men samtidigt nära naturen. Hos oss är det dina önskemål som styr dagen.

Telefonnummer till Skogsgläntans äldreboende

Enhet Södra flygeln, 0510-77 19 36
Enhet Västra flygeln 1, 0510-77 19 37
Enhet Västra flygeln 2, 0510-77 19 38

Sjuksköterska 0510-77 19 34

Kontakt

Emma Liljebjer

Titel: Enhetschef

Tel: 0510771933

E-post: Emma.Liljebjer@lidkoping.se

Skogsgläntans äldreboende

Skogsgläntan består av tre flyglar. En flygel är avsedd för äldre personer med funktionshinder.

I vår ljusa, gemensamma lobby kan du njuta av värmen från vår braskamin, se på film på vår stora vägg-tv eller bara ta det lugnt. Vi har ett stort, fint badrum med bekvämt badkar där du kan njuta av lugn musik och tända ljus.

Skogsgläntan ligger centralt och samtidigt nära naturen. Du kan enkelt ta bussen till Rådhustorget för en kopp kaffe och sedan återvända till vår lugna oas.

I vår fina trädgård plockar vi och skördar för matlagning och bak. Trädgården är indelad i rum där man kan sitta i avskildhet. I de fina sittgrupperna kan du sitta och samtala med en god vän eller enbart njuta av stunden. Vi har en trädgårdsansvarig som ser till att allt är i ordning. Du som tycker om att påta i trädgården får gärna vara behjälplig!

Lägenheterna

Lägenheterna består av ett rum med kokmöjlighet och toalett med dusch. I lägenheten finns en säng, resten av möbleringen väljer du själv. I lägenheterna ingår ett grundutbud av Tv-kanaler. Önskas fler kanaler tecknas eget bredbandsavtal med Sappa. Trygghetslarm finns tillgängligt för dig som önskar detta.

Kost och måltider

Du som bor på Skogsgläntan bestämmer själv när du vill äta frukost, lunch och middag. En del av maten får vi från Vänerköket. Vi lagar ibland mat själva och bakar tillsammans.

Aktiviteter

Våra aktiviteter är anpassade till var och ens förmågor och behov samt de boendes önskan. Det kan vara promenader, filmvisning, högläsning, sångstund vid pianot, studiebesök, gå på bandy eller att spela spel.

Vi som arbetar här

I vårt team arbetar omvårdnadspersonal, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut och enhetschef. Vår sjuksköterska är tillgänglig dagtid måndag till fredag. Övrig tid finns joursköterska i kommunen. Läkare från primärvården besöker oss varje vecka. Personalen erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer regelbundet för att bibehålla och säkerställa vår verksamhet.

Bra att känna till är att våra medarbetare använder mobiltelefonen som ett arbetsredskap.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se