Information om Natomedlemskap

Att Sverige är medlemmar i försvarsalliansen Nato bidrar till säkerhet och stabilitet i Sveriges närområde och i Europa.

Nato, innebär att Sverige fullt ut deltar i Natos verksamhet och beslutsfattande. Det betyder också att Sverige står upp för alliansens värdegemenskap; frihet, demokrati och rättsstatens principer. Lidköpings kommun samverkar med Länsstyrelsen, Försvarsmakten. MSB och andra relevanta aktörer för att bidra till en stärkt civil beredskap

Här finns mer information från de olika aktörerna gällande Nato:

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB

Här får du mer information om vad Nato är, vad medlemskapet innebär för Sverige och vad det innebär för dig.

Värt att veta om Nato (msb.se) Länk till annan webbplats.

På MSB.se hittar du också information om Sveriges Natosamarbete: https://www.msb.se/sv/om-msb/internationella-samarbeten/nato-samarbete/ Länk till annan webbplats.

MSB Frågor och svar om Nato: https://www.msb.se/sv/om-msb/internationella-samarbeten/nato-samarbete/fragor-och-svar-om-nato/ Länk till annan webbplats.

MSB har tagit fram en webbkurs om Nato som syftar till att ge deltagaren förutsättningar att utveckla grundläggande kunskap om Nato och organisationens arbete kopplat till det civila beredskapsarbetet i Sverige. https://www.msb.se/sv/utbildning--ovning/alla-utbildningar/nato-och-civil-beredskap--en-introduktion-webbkurs/ Länk till annan webbplats.

Glöm inte barnen. Mer information om Nato och andra viktiga ämnen finns på: https://lilla.krisinformation.se/ Länk till annan webbplats.

Regeringskansliet

Regeringskansliet ansvarar för den övergripande kommunikationen för Sveriges medlemskap i Nato. På regeringskansliet.se hittar du en mängd material som kan vara användbart: https://www.regeringen.se/regeringens-politik/sverige-och-nato/ Länk till annan webbplats.

Regeringskansliets försvarsfrågor om Sverige och Nato: https://www.regeringen.se/regeringens-politik/sverige-och-nato/forsvarsfragor-om-sverige-och-nato/ Länk till annan webbplats.

Försvarsmakten

Försvarsmakten har en webbsida med fokus på frågor och svar om Nato: https://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/forsvarsmakten-i-sverige/nato-i-fokus/ Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kommunstyrelsensverksamheter@lidkoping.se