Stadsnära lantgård - lantlig miljö för hela familjen

Stadsnära lantgård ligger i Råda och är ett trevligt utflyktsmål. Hela familjen kan hälsa på djuren, uppleva livet på en bondgård och bara ha det lugnt och skönt en stund i lantlig miljö.

Några av fåren på Stadsnära lantgård

Öppettider

Stadsnära lantgård är öppen dagligen klockan 10:00-16:00.
Stängt midsommarafton.

Du kan ta med din hund till Stadsnära lantgård men den måste vara kopplad och får inte vistas i byggnader samt för nära djuren i hagarna.

Café

Passa på att fika i caféet när ni besöker lantgården. Vi serverar enklare fika, glass och smörgåsar. Fråga om gluten och laktosfritt. Egen fikakorg får förtäras vid borden i trädgården.

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet hjälper till med den dagliga skötseln av djuren, utomhusmiljön och bemannar även cafét några dagar i veckan.

Daglig verksamhet vänder sig till personer i yrkesverksam ålder som inte klarar ett arbete på den öppna arbetsmarknaden. Du har rätt till daglig verksamhet om du ingår i personkrets ett eller två enligt LSS-lagen och bedöms ha behov av insatsen. Läs mer om daglig verksamhet.

Gruppbokningar

Välkommen att boka in ett besök på Stadsnära lantgård. För bokningsförfrågan kontakta Zandra Hell gårdsansvarig telefon 0510-77 06 97.
Uppge följande uppgifter datum och tid, antal personer och kontaktperson.

Djuren som bor på Stadsnära lantgård

  • Tio får och några lamm – Fåren heter Skrållan, Hoppsan, Ida, Linn, Pricken, Jumjum, Vittra, Katla, Lovis och Lotta.
  • Fyra getter, Anna, Lisa, Kerstin, Sven-Erik
  • Två minishetlandsponnies som heter Daisy (mor), Dennis (son)
  • Två minigrisar, Bill och Bull
  • Fjorton hönor
  • Två katter, Findus och Jansson

Växthuset samt trädgården

Stadsnära lantgård vill vara plattform för lärande och möten för alla åldrar. På gården finns en ekologisk köksträdgård som är öppen för alla besökare. Syftet med projektet ”biologisk mångfald i trädgården” är att utveckla trädgården på lantgården till en plats där kunskap sprids om hur man i praktiken kan skapa livsrum för olika arter. Läs mer om Naturskyddsföreningen i Lidköpings medverkan i LONA-projektet ” biologisk mångfald i trädgården” på Stadsnära lantgård. Länk till annan webbplats.

Adress: Råda Brädegården 1, 531 57 Lidköping

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se