SMS från Lidköpings kommun

Lidköpings kommun erbjuder möjligheten att få information från oss via sms. Det kan vara aktuellt vid planerad eller oplanerad driftstörning, samt annan händelse som kan få stor påverkan.

Alla kan registrera sig

Alla som vill få dessa sms från Lidköpings kommun kan registrera sig via vår portal Länk till annan webbplats.. Där anger man sitt mobilnummer, namn, adress och e-post. Därefter kan kommunen sända meddelande till rätt telefonnummer och geografiskt område.

Det är möjligt att registrera sig för flera adresser, och det är fullt möjligt att registrera sitt nummer även om man inte bor i Lidköpings kommun. Detta kan bli aktuellt om man har flera fastigheter, önskar få information som rör anhörigs adress med mera. Men man kan enbart få information från Lidköpings kommun rörande adresser inom Lidköpings kommuns jurisdiktion.

Har man en arbetstelefon som är registrerad på ett företag på annan ort och vill ta emot information från Lidköpings kommun, behöver numret registreras i portalen.

Vad är skillnaden på VMA via sms och sms från kommunen?

VMA (viktigt meddelande till allmänheten) gäller svårare samhällsstörningar, som t.ex. farliga/giftiga utsläpp, utrymning, explosioner eller svåra olyckor. Otjänligt vatten når exempelvis inte upp till kriterierna för att skicka ut ett VMA-Meddelande. Det är alltså inte kommunen som bedömer eller skickar ut VMA.

Lidköpings kommun har därför en sms-tjänst som ger oss möjlighet att informera kring planerade och akuta händelser för adresser inom Lidköpings kommun, som inte omfattas av VMA. Du måste aktivt knyta din telefon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till den adress i Lidköping du vill ha information om för att detta ska fungera. Det är även möjligt att ha flera adresser knutna till en och samma telefon.

Hur vet jag om mitt nummer är registrerat?

Klicka på länken ovan och logga in enligt instruktion. Där ser du om dina uppgifter finns registrerade och stämmer.

Varför finns inte min adress?

Systemet bygger på öppna data och adresser som finns i tjänster som exempelvis Google maps. Ibland kan det saknas ett husnummer eller en adress på landsbygden. Prova att enbart skriva gatunamn och ange Lidköping som stad. Välj sedan din adress eller den adress som är närmast (se bild nedan).

De meddelanden vi skickar berör större områden, vilket gör att den exakta adressen inte är ett krav.

Se denna sida för information om du vill lägga till din adress på Google maps Länk till annan webbplats..

 Ange, sök och registrera adress

Ange, sök och registrera adress

Kan jag få hjälp att registrera mina uppgifter?

Ja, du kan få hjälp av vårt Kontaktcenter via telefon 0510-77 00 00 eller genom besök i Stadshuset på Skaragatan 8 i Lidköping.

Hur kan ett meddelande från Lidköpings kommun se ut?

De sms som skickas kommer att ha avsändaren LIDKOPING och kan komma från bland annat Vatten-Avlopp och Lidköping Elnät. Innehåll och utseende kan variera men parallellt med att information skickas via sms läggs information även på kommunen hemsida.

Vilken information skickas via sms?

Lidköpings kommun kommer skicka sms med information om exempelvis störningar gällande vattenleverans, elleverans, avstängning av gator eller andra händelser som påverkar samhället där vi vill vara säkra att information når fram.

Hur gör jag om jag inte vill ha information via sms från Lidköpings kommun?

Logga in i portalen och avaktivera alla meddelanden.

Vart sparas uppgifterna?

Systemet vi använder - Everbridge Mass Notification System – bygger på öppen data, från Google och andra tjänster på internet där kontaktuppgifter finns. Detta system används av många regioner och kommuner, och det system som SOS Alarm använder för Viktigt Meddelande till Allmänheten Länk till annan webbplats..

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?



Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?






Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

 

Sidansvarig: