Ung Arena

Ung Arena är till för dig mellan 16-29 år som är folkbokförd i Lidköpings kommun och varken jobbar eller studerar.

Frivillig verksamhet där du kan få stöd

Ung Arena är en frivillig verksamhet där du kan få stöd i att ta reda på vad du vill arbeta med och hur du kan nå dit. Vi kan också vara behjälpliga med att hitta en praktikplats, att skriva CV, personligt brev och jobbintervjuträning.

Är du ännu inte riktigt redo för arbetsmarknaden eller studier så gör vi vad vi kan för att stötta dig på vägen dit, vi lägger tillsammans upp en plan för just dig och dina behov.

Vi kan också vara ett stöd i kontakt med andra myndigheter/verksamheter.

Du hittar Ung Arena på Campus västra Skaraborg – Fabriksgatan 2 i Lidköping.

Saknar du slutbetyg från gymnasiet?

Om du är mellan 16 och 20 år och inte är inskriven på någon skola eller saknar fullständig gymnasieexamen så ”tillhör” du det kommunala aktivitetsansvaret (KAA). KAA har skyldighet att kontakta alla i målgruppen regelbundet och syftet är att motivera dig till att återuppta dina studier, ge dig stöd i att närma dig arbetsmarknaden eller stötta dig till annan sysselsättning. Vi gör tillsammans en planering som passar för dig. Aktivitetsansvaret sträcker sig fram till 20-årsdagen och därefter finns möjlighet att få fortsatt stöd av personal inom Ung Arena.

Kommunernas aktivitetsansvar för ungdomar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Extra stöd till dig som söker jobb eller vill studera

Alla som söker stöd på Ung Arena får en personlig coach som stöttar dig med det du behöver hjälp med för att återgå till studier eller närma dig arbetsmarknaden. Du och din coach lägger upp en individuell planering som passar just för dig. En coach kan stötta dig i kontakter med olika myndigheter, ge dig stöd i ditt jobbsökande, motivera och finnas som en samtalspart för dig. Du kan träffa din coach enskilt eller vara en del av Ung Arenas olika gruppverksamheter.

Kontaktpersoner KAA (kommunala aktivitetsansvaret)

Kontakt

Stina Stenbäck

Titel: KAA-Samordnare

Tel: 0510770876

E-post: Stina.Stenback@edu.lidkoping.se

Kontakt

Peter Gård

Titel: KAA-Samordnare

Tel: 0510-770337

E-post: Peter.Gard@edu.lidkoping.se

Kontakt

Caroline Lidsund

Titel: Arbetslagsledare

Tel: 0510-770344

E-post: Caroline.Lidsund@edu.lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

 

Sidansvarig: