Tredje året i rad - Vi är nominerade till Årets superkommun

För tredje året i rad har vi nu möjlighet att knipa förstaplatsen i Årets Superkommun. 2022 blev det guld och 2023 en silverplacering. I år är vi åter nominerade i klassen ”Mindre kommuner och landsortskommuner” tillsammans med Åre, Ystad, Varberg och Piteå.

Det är inte slumpen, röstningar eller bedömningar som avgör vem som blir nominerad. I stället är det över 140 olika mätvärden inom allt från ekonomiskt resultat, kostnad per brukare till skolresultat och andelen mattelärare med lärarlegitimation som fäller avgörandet i tävlingen som arrangeras av tidningen Dagens Samhälle.

Det är naturligtvis mycket glädjande att vi för tredje året i rad är nominerade. Det visar att vi håller vår position som en välkomnade och hållbar kommun. Vi har många viktiga och spännande beslut framför oss för att ta ytterligare steg mot tillväxt med hållbarhet i fokus, säger Bertil Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

 

Att mätningen är så pass omfattande och spänner över ett brett fält gör att vi verkligen värdesätter den här nomineringen. Vi vet att resultatet är verkligt och jag vill redan nu passa på att tacka alla våra medarbetare och chefer som varje dag gör fantastiska insatser för att Lidköping ska kunna vara både den attraktiva bostadsorten, men även kommunen där man vill etablera sin verksamhet eller bara få trivas vid besök, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör, Lidköpings kommun.

Slutliga vinnare kommer offentliggöras vid Almedalsveckan i Visby 25-28 juni.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kommunstyrelsensverksamheter@lidkoping.se