Lidköping - Årets superkommun 2022

Lidköpings kommun utsågs i början av juli till Årets superkommun 2022 av tidskriften Dagens Samhälle.

Fint kvitto på att vi är på rätt väg

Dagens Samhälle bevakar frågor för beslutsfattare i kommuner och regioner i Sverige. Över 40 000 mätpunkter fördelade på 142 variabler i 18 olika kategorier ligger till grund för Dagens Samhälles kommunrankning där Lidköping placerade sig på första plats i kategorin "Mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner".

Lidköping sticker framför allt ut med en god barnomsorg och äldreomsorg, bra ekonomi och arbetsmarknad samt ett allt bättre kulturliv och fina fritidsmöjligheter.

Visst är det fantastiskt. Årets superkommun! Vi vet ju att vår kommun är fantastisk och att vi har engagerade och drivna invånare, men det är ändå något speciellt att få ett sådant fint kvitto på att vi är på rätt väg, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör i Lidköping.

Film - Vi vann - årets superkommun

Filmer - Lidköping växer

Lidköping växer och utvecklas. I några korta reportagefilmer visar vi glimtar av vad som är på gång just nu. I den första delen tar vi oss en titt på allmänna ytor och bostadsbyggande.

Den andra delen handlar om Kartåsen och etableringar i det området.

Tidningen Lidköping växer

Tidningen Lidköping växer, skickades ut till alla hushåll i kommunen våren 2022, och handlar om vad som är på gång kring utbyggnaden av kommunen och hur vi tillsammans växer. Syftet var bland annat till att visa på hur vi arbetar för att nå kommunens befolkningsmål om 45000 invånare till år 2030.

Läs tidningen Lidköping växer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda ner marknadsföringsmaterial

Här finns material relaterat till "Lidköping - Årets superkommun 2022".

Materialet får laddas ner och användas av alla som vill lyfta fram Lidköping på olika sätt, föreningar, företag, organisationer och invånare. Ju fler som använder materialet, desto större genomslagskraft blir det. Materialet får inte användas i sammanhang som kan anses kränkande, störande eller stötande.

Platsvarumärket Lidköping vid Vänern

Ytterligare material är under produktion och kommer publiceras här.

Dagens Samhälles bedömningskriterier

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: